(Ekspresem) Odcinek 17
Jak firma produkująca opony stała się symbolem świetnej kuchni?
Narrator
Michał
Wydany
2 czerwca 2019
Przewodnik kulinarny i opony – dość dziwne połączenie, ale jednak istnieje i jest za nie odpowiedzialna firma Michelin. Dlaczego firma produkująca ogumienie zdecydowała się doradzać ludziom, gdzie powinni zjeść? Kiedy wprowadzono oznaczenie gwiazdkami, które są niczym Oscary świata kulinarnego? Które restauracje w Polsce mogą się nimi poszczycić?
(Ekspresem) Do Początku to krótkie odcinki naszego podcastu, które wypełniają codwutygodniową pustkę między pełnymi odcinkami.
Credits
Prowadzący:
Michał Kasprzyk i Krzysztof Nowak
Edycja:
Michał Kasprzyk
Produkcja:
Michał Kasprzyk i Krzysztof Nowak
Muzyka w intro i reklamie:
SHE-la
Notatki
Strona przewodnika Michelin:
https://guide.michelin.com/pl/en/
Historia Bibendum – „ludzika” Michelin:
https://www.smartage.pl/bibendum-krotka-historia-ludzika-michelin/