(Ekspresem) Odcinek 17

Jak firma produkująca opony stała się symbolem świetnej kuchni?

Słuchaj Do Początku w swojej ulubionej aplikacji,

skorzystaj z RSS

lub posłuchaj w playerze na tej stronie.

Narrator

Michał

Wydany

2 czerwca 2019

Przewodnik kulinarny i opony – dość dziwne połączenie, ale jednak istnieje i jest za nie odpowiedzialna firma Michelin. Dlaczego firma produkująca ogumienie zdecydowała się doradzać ludziom, gdzie powinni zjeść? Kiedy wprowadzono oznaczenie gwiazdkami, które są niczym Oscary świata kulinarnego? Które restauracje w Polsce mogą się nimi poszczycić?

(Ekspresem) Do Początku to krótkie odcinki naszego podcastu, które wypełniają codwutygodniową pustkę między pełnymi odcinkami.

Credits

Prowadzący:

Michał Kasprzyk i Krzysztof Nowak

Edycja:

Michał Kasprzyk

Produkcja:

Michał Kasprzyk i Krzysztof Nowak

Muzyka w intro i reklamie:

SHE-la

shelaproject.com

Notatki

Strona przewodnika Michelin:

https://guide.michelin.com/pl/en/

Historia Bibendum – „ludzika” Michelin:

https://www.smartage.pl/bibendum-krotka-historia-ludzika-michelin/